Ir. Hester Wessels

Hester is in 1997 afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft op hergebruik van het HUF-gebouw aan de Westenwagenstraat in Rotterdam in opdracht van het Comité Wederopbouw. Na haar studie heeft zij als architect gewerkt bij Kraaijvanger-Urbis, Jeanne Dekkers Architectuur en SP Architecten. Na 15 jaar werkervaring is zij gestart met buro spin, waarbij zij haar werkveld heeft uitgebreid met herbestemmings- en transformatieopgaven. In dat kader heeft zij de opleiding Bouwhistorie, Restauratie en Monumentenzorg aan de HU gevolgd en met succes afgerond.

In haar ontwerpen besteedt Hester veel aandacht aan de inpassing in de omgeving, de wensen en eisen van de gebruikers, de relatie binnen – buiten, de functionaliteit en het beheer en onderhoud van gebouwen. Hester is creatief en ontwerpt op alle schaalniveau's. Zij heeft oog voor detail, materiaal- en kleurgebruik.

Aan opgaven met historische gebouwen werkt Hester samen met Marleen Vink onder de naam KARAKTER de Architect, zie: www.KARAKTERdeArchitect.nl. Tevens werkt zij als ZZP-er voor bureau Monumenten van de gemeente Rotterdam, waar zij zich o.a. bezig houdt met de kerkenvisie en beleid voor duurzaam erfgoed.

Curriculum Vitae


2018
module Duurzaam Erfgoed, HU

2013 - heden
buro spin, R'dam

2015 - heden
KARAKTER de Architect

2013 - 2015
opleiding BR&M, HU

2005 - 2013
SP Architecten Waddinxveen

2003 - 2005
Jeanne Dekkers Architectuur, Delft

1998 - 2003
Kraaijvanger Urbis R'dam

1990 - 1997
TU Bouwkunde, Delft